Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

Malin Bölander

Central verksamhetsutvecklare
Projektledare Skoljoggen

E-post: malin.bolander@skolidrott.se
Tel: 08-699 65 02

Tips för arrangemang

 

Tips hur ni kan genomföra Skoljoggen hos er

Bygg en hinderbana med hjälp av material från redskap. Ställ ut hinder i form av bänkar, plintar eller använd allt i från fallna träd och de stora stenarna i skogsdungen. Låt er inspireras av tanken av att ta sig över hindren på den egna individens sätt och förmåga. Låt Skoljoggen bli varierande och rolig!

Olika utmaningar där deltagarna samlar poäng. Lägg ut olika föremål som eleverna får fångar in. Det kan vara olika färger på band, som sätts upp i en slinga, där rött band ger 5 poäng, grönt 10 poäng osv. Olika föremål som placeras ut lite gömt längst skoljoggen slingan så att deltagarna får leta upp föremålen under ”promenaden” eller joggingturen.

Har ni ett tema på skolan så kan ni passa på att skapa föremål enligt temat och låta de vara en del i insamlingen genom loppet. Kan göras i grupp eller individuellt.

Pyssla och skapa roliga start- och målskyltar! Ta en kartong. Beroende på hur stor skylt ni vill ha, tejpa eventuellt ihop fler sidor med varandra. Gör ett hål i vardera kanten, fäst ett snöre. Skylten kan hängas upp på ett träd eller någon pinne. Måla med hobbyfärg!

Publicerad: 2023-02-28

Senast uppdaterad: 2024-05-16