Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

Malin Bölander

Central verksamhetsutvecklare
Projektledare Skoljoggen

E-post: malin.bolander@skolidrott.se
Tel: 08-699 65 02

För lärare

Här finns viktiga och fint metodmaterial som ni kan använda i skolan för att prata om barns rättigheter och rörelseglädje.

Ännu mer material kommer under våren.

världens barn

Här finns olika typer av material som är anpassat för att användas inom skolan. Det finns bland annat en lärarhandledning, en Kahoot till barn om barns rättigheter samt berättelser om barn inom olika projekt kopplat till världens barn! Klicka på knappen här under för att lära dig mer:


 

Jag skapar framtidens idrott! Följ med Wilda och Walter in i framtiden

I häftet Jag skapar framtidens idrott! får barn i 7-10-årsåldern fundera på idrott i framtiden. Hur kommer framtidens träning och tävling att se ut? Hur ska det gå till i framtidens idrottsförening och vilka idrotter kan du utöva på framtidens idrottsplats? Praktiska övningar, knep och knåp varvas med kunskap, reflektion och diskussion på ett lekfullt sätt.

 

Värsta Bästa Hälsan

Boken innehåller kapitel om Sömn, Mat, Kroppen och Hjärnan och riktar sig till barn i ålder 10-13år. Boken är full med fakta, råd och verkliga berättelser från barn som Marie Dufva mött i sitt arbete som kriminolog och föreläsare på skolor. Maria träffar ofta barn som mår dåligt, känner sig beroende av mobilen och undrar hur de kan bryta sitt livsmönster. Det här är uppföljaren till succén Värsta bästa nätet som sålts i över 150 000 exemplar.

Varje kapitel i boken vänder sig till de unga och förklarar med hjälp av experter hur de kan påverka måendet.

 

Lek med rörelseförståelse

Är du nyfiken på vad rörelseförståelse är? Vill du få inspiration till att få fler att vilja röra sig?

Med utgångspunkt i 10 vanliga lekar ger häftet dig förslag på hur du med enkla förändringar kan locka fler att vilja delta, utmanas och ha roligt tillsammans. Arbetsmetoden som presenteras kan du använda på alla lekar i framtiden så att de blir mer inkluderande, motiverar fler och utvecklar deltagarnas rörelseförståelse.

”Rörelseförståelse är mer än att kunna utföra en mängd olika rörelser. Det handlar om glädjen att vilja röra sig – och allt annat som krävs för att vi ska delta i fysisk aktivitet hela livet. Därför är rörelseförståelse lika viktigt som läs- och skrivförståelse!”

Publicerad: 2024-03-05

Senast uppdaterad: 2024-05-16