Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

Anmälan till Skoljoggen 2023 är öppen!

Äntligen är anmälan för Sveriges största motionsevenemang för barn och unga öppen. Nyhet för i år är att alla förskolor runt om i landet uppmanas att delta i Skoljoggen 2023 – för att fler barn och unga ska röra sig tillsammans.

 

Skoljoggen arrangeras i år för 41:a gången sedan premiären 1982. Vi på Skolidrottsförbundet har kämpat för alla barns rätt till rörelse sedan 1916. I fjol deltog 1 400 skolor och fler än 300 000 barn och unga. Evenemanget finns för att manifestera rörelseglädje, gemenskap och hälsa – och alla deltar på sina egna villkor. Hur långt man tar sig är inte det viktiga – och inte heller på vilket sätt.

ANMÄLNINGSPAKET
Nytt för i år är de tre olika anmälningspaketen: mini, midi och maxi. Vi vill underlätta och stötta för skolor och förskolor som vill arrangera Skoljoggen. Det finns fortfarande möjlighet att anpassa evenemanget helt och hållet efter skolans egna önskemål.

SPRINGSLANTEN
Springslanten är en frivillig insamling där elever, skolpersonal och föräldrar kan bidra till välgörande ändamål. Årets Springslant är avsedd att stötta skolidrottsverksamhet i Ukraina, exakt vilken förmånstagare det blir kommer vi att meddela under våren.

NÄR ÄR SKOLJOGGEN 2023?
Årets officiella datum för Skoljoggen är torsdag den 14 september men varje enskild skola har möjlighet att själv välja en annan dag.


Har du frågor om Skoljoggen?

-

Publicerad: 2023-03-16

Senast uppdaterad: 2023-03-16