Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

Rösta på Petra Jacob som årets eldsjäl – dubbelnominerad till fina priser

Nu står det klart att Petra Jacob, grundare till Lebi Skol-IF, är en av kandidaterna till utnämningen Årets eldsjäl.
Röstningen pågår till 30 april. Hon är sedan tidigare också nominerad till Guldhanden.

Flera hundra barn och ungdomar kan tack vare Lebi Skol-IF hitta rörelseglädje under trygga former i sin närmiljö. Verksamheten leds av 50-talet unga ledare.

Lebi Skol-IF finns i dag i fyra grundskolor runtom i Södertälje och startades av Petra Jacob. Nu uppmärksammas hon och föreningen av Folkspel, som nominerat Petra Jacob till priset Årets eldsjäl.

– Vi tar även med barnen på aktiviteter, exempelvis en elitmatch i basket med all den inramning det innebär, så att det får uppleva hur långt deras idrottande kan leda. Tanken är sedan att slussa barnen vidare ut i föreningsliv som finns i Södertälje, säger Petra till Folkspel.

Nomineringen lyder:
”Med driv, engagemang och insikt erbjuder hon alternativ i Södertäljes tungt utsatta områden. På egen hand tar Petra Jacob ansvar för barn och unga för att förebygga psykisk och fysisk ohälsa, för att motverka vägar in i kriminella miljöer, för ett bättre liv och goda samhällsmedborgare.”

Röstningen till Årets eldsjäl stänger den 30 april kl. 15.00. RÖSTA HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Petra Jacob är sedan tidigare också nominerad till stipendiet Guldhanden. Det finns för att stötta personer som med hjälp av fotboll skapar tillhörighet, sammanhang, kamratskap och trygghet, och på det sättet bidrar till integration.

.

Publicerad: 2023-01-23

Senast uppdaterad: 2023-02-27