Gå till innehåll
Skåne

Vår verksamhet

Skolidrottsförbundet i Skånes verksamhetsidé är att låta barn och unga ta ansvar för sin egen organisation och verksamhet. I intressanta och spännande aktiviteter som leds av unga läggs grunden för god hälsa och demokratiska värderingar. I vår verksamhet arbetar vi med att stötta ungdomsledare genom en stor variation av utbildningar och pedagogiskt stöd, både till ungdomsledare och den personal som arbetar med dem.

Idag har vi ca 100 skolidrottsföreningar i Skåne och 35 av dessa ingår i kommunala överenskommelser. Med ca 600 ungdomsledare och över 4000 medlemmar vill vi stärka det unga ledarskapet och skapa rörelseglädje i hela Skåne.

Vad är en skolidrottsförening?
En Skolidrottsförening som oftast förkortas till skol-IF är barn och ungas egen förening. En skol-IF strävar efter att ge alla barn och unga en möjlighet till en enkel, rolig och kostnadsfri fysisk aktivitet där unga leder unga.

En välfungerande skol-IF kännetecknas av följande fyra punkter.

  • Styrelse bestående av unga som stöttas av en vuxen (PFU)
  • Medlemmarna utbildas i föreningslära och ledarskap
  • Skapar former för demokrati och medlemsinflytande
  • Erbjuder kvalitativa, regelbundna och varierande aktiviteter

Mer om vad en skol-IF är och fördelarna med att bilda en hittar du här

Utbildningar och arrangemang

Den största verksamheten inom Skolidrottsförbundet i Skåne är utbildningar och arrangemang. Idag har vi ett utbildningsutbud som innehåller sju olika utbildningar och arrangemang.

Mer information om våra olika utbildningar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-02-03

Senast uppdaterad: 2023-03-22